Hasznos tippek


A kompresszor a gépjármű klímarendszerének legdrágább alkatrésze. A meghibásodás okának feltárása és elhárítása, a rendszer kitisztítása és a kompresszor beszerelése a legköltségesebb javításnak mondható.

 

A szakszerű beszerelés és helyes működtetés viszont elengedhetetlen a hosszú távú, problémamentes működés érdekében.

 

Fontos felhívnom a figyelmét, ha a következő lépéseket elmulasztja, sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy 2-3 éven belül újabb kompresszorcserére lesz szüksége, ami ismét kellemetlenséget, utánajárást és több 100ezer forintos kiadást jelent majd Önnek. Kérem, kövesse a lépéseket és spórolja meg ezt az időt és összeget.

 

  • Mindenképp forduljon szakszervizhez, ha a rendszer nem vagy nem megfelelően működik – szakszerű szerelés a garancia feltétele.
  • A kompresszor meghibásodását legtöbbször egy másik alkatrész hibás működése okozza. Így a hiba kijavításához sokszor más alkatrészek cseréje is szükséges. Ha ez nem történik meg – lehet, hogy a rendszer működni fog -, de az új kompresszor élettartama jelentősen lerövidül.
  • A kompresszor cseréjekor a szárítószűrő cseréje kötelező. Ez általában egy 7-15.000 Ft-os tétel. A szűrő a hűtőközeget tisztítja a rendszer működése során. Az elhasználódott szűrő ezt a funkciót már nem tölti be és ennek hiánya hozzájárul a kompresszor gyors elkopásához, végül meghibásodásához.
  • A kompresszor cseréjekor a rendszer mosása elengedhetetlen. (kb.3-7000Ft) A mosás speciális mosófolyadékkal történik, amivel a rendszer összes elemét megtisztítják összeszerelés előtt.
  • Minden héten egyszer kapcsolja be a klímarendszert – még télen is.
  • Ha azt tapasztalja, hogy a klímarendszer nem adja le a megszokott hűtőteljesítményt, kizárólag szakszervizben töltessen gázt, és egyben kérje a rendszer rövid átvizsgálását. A hűtőközeg elszivárgása mindig valamilyen hibára vezethető vissza, a pár ezer forintos átvizsgálással nagy eséllyel megelőzheti a költséges meghibásodásokat.

Javaslom, hogy ne a szükséges munkafolyamatokon vagy az alkatrészek minőségén spóroljon, hanem az alkatrészek olcsó beszerzésével próbáljon költségein faragni. Cégünk kedvező árú, magas minőségű termékei - Ön számára a hosszú és problémamentes működést biztosítják.

 

Ha a továbbiakban segítségére lehetek, kérem írjon nekünk. 

 

Compressor-Express

info@compressor-express.hu

Novo-Parts Kft.

1116 Budapest, Kisújszállás u. 33.

Autóklíma alkatrészek széles választéka

Alfa Romeo
Alfa Romeo
Audi
Audi
BMW
BMW
Caterpillar
Caterpillar
Chevrolet
Chevrolet
Chrysler
Chrysler
Citroen
Citroen
Ferrari
Ferrari
Fiat
Fiat
Ford
Ford
Honda
Honda
Hyundai
Hyundai
Iveco
Iveco
JCB Inc.
JCB Inc.
John Deere
John Deere
Kia
Kia
Lexus
Lexus
MAN
MAN
Maserati
Maserati
Mazda
Mazda
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz
Mitsubishi
Mitsubishi
Nissan
Nissan
Opel
Opel
Peugeot
Peugeot
Porsche
Porsche
Renault
Renault
Seat
Seat
Skoda
Skoda
Toyota
Toyota
Volvo
Volvo
Volkswagen
Volkswagen

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.